Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 511

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2045 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Ägg 4.0 styck 12%
Räkor med skal 400.0 gram 10%
Pumpa fruktkött 300.0 gram 4%
Avokado 2.0 styck 21%
Blandsallat 50.0 gram 0%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Olivolja 0.5 dl 18%
Tillbehör:
Baguette, bagett 1.0 styck 33%
Kockskolan:
Om pumpor > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka upp vatten och lägg i äggen i 6 minuter. Skölj av i kallt vatten. Skala dem.
- Skala räkor. Skölj sallat. Skala pumpa och skär i tärningar.
- Hetta upp olja i stekpanna och fräs pumpan 2-3 minuter utan att bränna. Salta, peppra.
- Skala avokado, halvera och ta bort kärnan. Häll lite citronjuice på avokadon för att den inte skall svartna.
- Lägg upp på fat sallat, avokado, pumpa och räkor. Halvera ägg och lägg på. Pressa över citronjuice. Vrid några varv med pepparkvarn över.
Kockens kommentar
Dubbla ingrediensmängden om ensamrätt.
Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur
Liknande recept som Äggsallad med räkor, pumpa och avokado
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Sallad Nicoise med tonfisk
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxsallad med räkor och apelsinkesella
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Stationshusets räksallad
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapspotatissallad med gravad lax
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Matig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Tonfisksallad med bacon och färskpotatis
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med tonfisk och ajvaryoghurt
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Räksallad med mjukkokt ägg och vit balsamdressing
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Regnbågssallad med regnbågslax
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan