Äggsallad med räkor, pumpa och avokado

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Äggsallad med räkor, pumpa och avokado

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ägg

4.0 

styck

Räkor med skal

400.0 

gram

Pumpa fruktkött

300.0 

gram

Avokado

2.0 

styck

Blandsallat

50.0 

gram

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Olivolja

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om pumpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 511

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2045 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 8%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 323 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 4.0 styck 12%

Räkor med skal 400.0 gram 10%

Pumpa fruktkött 300.0 gram 4%

Avokado 2.0 styck 21%

Blandsallat 50.0 gram 0%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Olivolja 0.5 dl 18%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 1.0 styck 33%

 

Kockskolan:

Om pumpor > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Koka upp vatten och lägg i äggen i 6 minuter. Skölj av i kallt vatten. Skala dem.
  2. Skala räkor. Skölj sallat. Skala pumpa och skär i tärningar.
  3. Hetta upp olja i stekpanna och fräs pumpan 2-3 minuter utan att bränna. Salta, peppra.
  4. Skala avokado, halvera och ta bort kärnan. Häll lite citronjuice på avokadon för att den inte skall svartna.
  5. Lägg upp på fat sallat, avokado, pumpa och räkor. Halvera ägg och lägg på. Pressa över citronjuice. Vrid några varv med pepparkvarn över.

Kockens kommentar

Dubbla ingrediensmängden om ensamrätt.

Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur

Liknande recept som Äggsallad med räkor, pumpa och avokado