Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 282

Kcal / portion: 746

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2984 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 21%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Quinoa gulvit 1.5 dl 15%
Quinoa svart 1.0 dl 10%
Koriander färsk 1.0 kruka 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Fänkål 1.0 styck 2%
Valnötskärnor 100.0 gram 22%
Halloumi 200.0 gram 19%
Pepparrot färsk 4.0 cm 1%
Creme fraiche 2.0 dl 22%
Olivolja 2.0 msk 8%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Koka quinoa enligt anvisning på förpackning.
Häll quinoan i en bunke. - Finhacka koriander. blanda med quinoa.
Pressa över citronjuice. - Dela fänkål på längden.
Skär bort rotstock och finstrimla.
Grovhacka valnötter.
Skär halloumi i stavar.
Skala och finriv pepparrot.
Blanda pepparrot med crème fraiche. - Hetta upp olja i stekpanna.
Lägg i fänkål, valnötter och halloumi.
Fräs detta en kort stund. Blanda med quinoa.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp på fat. Lägg på crème fraiche.
Kockens kommentar
Koriander ger rätten asiatisk karaktär, men kryddan är speciell och alla gillar inte smaken. Använd därför mängd koriander enligt egen smak.
Fler recept inom Gröna rätter
Liknande recept som Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Rårisrisotto med fänkål och parmesan
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapsgriljerad Quorn-filé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Enkel pastapanna med quorn
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Quorn fullkornslasagne med fetaost och oliver
Tid: 45 min (+ 45 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pernilla
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan