Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 498

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1990 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 10%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Svarta linser torkade 2.5 dl 37%
Grapefrukt 2.0 styck 7%
Rödlök 1.0 st liten 3%
Rucolasallat 30.0 gram 0%
Fetaost 200.0 gram 30%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Olivolja 4.0 msk 23%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka linserna enligt anvisning på förpackning.
Skala och klyfta grapefrukt.
Skala och finhacka rödlök. - Blanda linser med grapefrukt, rödlök och rucola i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
- Smula ner fårost.
Pressa citronjuice över.
Ringla olivolja över.
Blanda om i bunken med en slev.
Kockens kommentar
Svarta linser kallas ibland för belugalinser för att de liknar belugakaviar. Linserna kokar lätt sönder.
Fler recept inom Gröna rätter
Liknande recept som Belugalinser med grapefrukt (tillbehör)
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Rårisrisotto med fänkål och parmesan
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapsgriljerad Quorn-filé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Enkel pastapanna med quorn
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Quorn fullkornslasagne med fetaost och oliver
Tid: 45 min (+ 45 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pernilla
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan