Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 268

Kcal / portion: 202

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2018 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 15%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Våffla färdiggräddad 2.0 styck 39%
Basilika 1.0 kruka 0%
Olivolja 1.0 dl 37%
Salt 1.0 tsk 0%
Bresaola, torkat nötkött } 8.0 skivor 9%
Mangoldskott 16.0 blad 0%
Fikon färska 2.0 styck 3%
Mozzarella 125.0 gram 16%
Kockskolan:
Så lagas våfflor > Äts ej
Våffeljärn > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Tillaga våfflor enligt separat recept. Klassiska våfflor med jäst rekommenderas. Tilläggstid en timme.
- Dela våfflorna i hjärtan.
- Lägg i matmixer basilika, olivolja och salt. Mixa slätt.
- Skiva fikon och mozzarella i portionsbitar.
- Fördela bresola, mangold, fikon och mozzarella på våfflorna. Ringla över basilikaolja. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Våfflor tillagade med jäst (länk nedan) är frasiga även efter att de kallnat, men tar längre tid att tillaga än bakpulvervåfflor. Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.
Recept våfflor
Fler recept inom Plockmat grönt och annat
Liknande recept som Våfflor Italia (plockmat)
-
Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Äppel- och mozzarellasallad (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dolmadákia - grekiska dolmar (plockmat)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gurkostmousse (plockmat)
Tid: 1 tim 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Devil eggs (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Småländsk krukost med O.P. Anderson, libbsticka och brynt enbärsbröd (plockmat)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Fetafyllda aprikoser (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gul äppelchutney på cheddar (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Friterad zucciniblomma, squashblomma
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan