Våfflor Italia (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Våfflor Italia (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal hjärtan: 10

Våffla färdiggräddad

2.0 

styck

Basilika

1.0 

kruka

Olivolja

1.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

Bresaola, torkat nötkött }

8.0 

skivor

Mangoldskott

16.0 

blad

Fikon färska

2.0 

styck

Mozzarella

125.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas våfflor >

 

 

Våffeljärn >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 268

Kcal / portion: 202

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2018 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 15%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 75 gram)

Ingredienser

Visa:

Våffla färdiggräddad 2.0 styck 39%

Basilika 1.0 kruka 0%

Olivolja 1.0 dl 37%

Salt 1.0 tsk 0%

Bresaola, torkat nötkött } 8.0 skivor 9%

Mangoldskott 16.0 blad 0%

Fikon färska 2.0 styck 3%

Mozzarella 125.0 gram 16%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas våfflor > Äts ej

Våffeljärn > Äts ej

Tillagning (30 min + 1 tim )

  1. Tillaga våfflor enligt separat recept. Klassiska våfflor med jäst rekommenderas. Tilläggstid en timme.
  2. Dela våfflorna i hjärtan.
  3. Lägg i matmixer basilika, olivolja och salt. Mixa slätt.
  4. Skiva fikon och mozzarella i portionsbitar.
  5. Fördela bresola, mangold, fikon och mozzarella på våfflorna. Ringla över basilikaolja. Salta och peppra.

Kockens kommentar

Våfflor tillagade med jäst (länk nedan) är frasiga även efter att de kallnat, men tar längre tid att tillaga än bakpulvervåfflor. Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.

Recept våfflor

Klassiska våfflor med jäst

Klassiska våfflor med bakpulver

Fler recept inom Plockmat grönt och annat

Liknande recept som Våfflor Italia (plockmat)