Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 109

GBR (GI) / port: 0
Recept: 435 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 12%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grön minisparris 300.0 gram 18%
Champinjoner färska 100.0 gram 6%
Bacon som knapersteks} 140.0 gram 72%
Babyspenat 100.0 gram 4%
Salt 0%
Kockskolan:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skiva bacon. Dela champinjonerna. Skölj dem helst inte, de bör vara torra. Fuktig, vattning svamp bör förstekas i torr panna tills vätskan försvunnit.
- Stek champinjoner och bacon i smör ett par minuter.
- Tillsätt sparris och spenatblad. Vänd om i pannan och låt sparrisen bli lätt varm.
Servera.
Kockens kommentar
Passar till mat eller som en enkel måltid. Dubbla mängden om ensamrätt, eller tillsätt avsköljda burkbönor.
Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fler recept inom Stekt, wokad grönt
Liknande recept som Sparrissallad med champinjon och bacon
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Champignons sautés, såterad/stekt svamp
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampsmix (tillbehör eller lätt måltid)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champignons Bordelaise, bräserad svamp i rödvin
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karamelliserad skivad lök
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad glaserad smålök
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oignons glacés ā brun, fransk bräserad smålök i brun sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ångbåtslök
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparlök (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Scarola Napoletana con alici, sauterad escarolesallat med ansjovis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan