Sparrissallad med champinjon och bacon

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sparrissallad med champinjon och bacon

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Grön minisparris

300.0 

gram

Champinjoner färska

100.0 

gram

Bacon som knapersteks}

140.0 

gram

Babyspenat

100.0 

gram

Smör till stekning

 

 

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 109

GBR (GI) / port: 0

Recept: 435 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 12%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 118 gram)

Ingredienser

Visa:

Grön minisparris 300.0 gram 18%

Champinjoner färska 100.0 gram 6%

Bacon som knapersteks} 140.0 gram 72%

Babyspenat 100.0 gram 4%

Smör till stekning 0%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Tillagning (15 min )

  1. Skiva bacon. Dela champinjonerna. Skölj dem helst inte, de bör vara torra. Fuktig, vattning svamp bör förstekas i torr panna tills vätskan försvunnit.
  2. Stek champinjoner och bacon i smör ett par minuter.
  3. Tillsätt sparris och spenatblad. Vänd om i pannan och låt sparrisen bli lätt varm.
    Servera.

Kockens kommentar

Passar till mat eller som en enkel måltid. Dubbla mängden om ensamrätt, eller tillsätt avsköljda burkbönor.

Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Stekt, wokad grönt

Liknande recept som Sparrissallad med champinjon och bacon