Kryddig merguezgryta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kryddig merguezgryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ingefära färsk

2.0 

cm

Tomater

8.0 

styck

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Merguez }

5.0 

styck

el. chorizokorv

 

 

Apetina 20% fett }

300.0 

gram

Rucolasallat

50.0 

gram

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Matbröd

4.0 

skivor

 

Kockskolan:

 

Om korv, tillverkning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Samuel Adams Boston Ale

Ljus medium ale
Pris: 17 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 433

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1734 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 386 gram)

Ingredienser

Visa:

Ingefära färsk 2.0 cm 1%

Tomater 8.0 styck 8%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

Merguez } 5.0 styck 29%

el. chorizokorv %

Apetina 20% fett } 300.0 gram 43%

Rucolasallat 50.0 gram 1%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Matbröd 4.0 skivor 18%

 

Kockskolan:

Om korv, tillverkning > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Skala och hacka ingefära.
    Skär tomater i bitar.
  2. Lägg tomater, ingefära och sambal oelek i en matberedare/mixer. Mixa till jämn smet. Häll över i en kastrull och låt koka upp.
  3. Skiva korv. Häll bort spadet från Apertina.
    Tillsätt korv och Apertina i grytan. Låt småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt.
  4. Grovskär rucola och blanda ner i grytan. Servera.

Kockens kommentar

Läs mer om merguez, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Kokt korv, korvgryta

Liknande recept som Kryddig merguezgryta