Kungshagens laxdröm - potatismos med lax (tillbehör)

Foto: Ulf Huett

Kungshagens laxdröm - potatismos med lax (tillbehör)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Mandelpotatis

700.0 

gram

Mjölk

3.0 

dl

Matlagningsgrädde

1.5 

dl

Lax rökt

100.0 

gram

Bladspenat färsk

100.0 

gram

Olivolja

0.5 

dl

Salt

2.5 

krm

Vitpeppar nymald

2.0 

krm

 

Kockskolan:

 

Så kokas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 370

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1482 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 7%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 299 gram)

Ingredienser

Visa:

Mandelpotatis 700.0 gram 34%

Mjölk 3.0 dl 12%

Matlagningsgrädde 1.5 dl 16%

Lax rökt 100.0 gram 11%

Bladspenat färsk 100.0 gram 1%

Olivolja 0.5 dl 25%

Salt 2.5 krm 0%

Vitpeppar nymald 2.0 krm 0%

 

Kockskolan:

Så kokas potatis > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Koka potatis med skal i 15-20 minuter.
  2. Skala potatisen och pressa den i en potatispress ner i en skål.
  3. Värm mjölk och grädde och tillsätt detta i moset. Vispa kraftigt så att moset blir luftigt.
  4. Finskär lax och bladspenat. Blanda lax, spenat och olivolja med moset. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Servera genast. Passar till kokt eller stekt fisk.

Kockens kommentar

Detta är det vinnande förslaget i "Gör mos av en knöl" 2006, en tävling bland skolelever som drivs av Barnens Egen Matskola. Receptet är tillagat av elever från Kungshagens Montessoriskola. Fler mosrecept hittar du i boken Barnens bästa potatismos, Tiden förlag. Fotograf: Ulf Huett

Fler recept inom Potatismos och annat mos

Liknande recept som Kungshagens laxdröm - potatismos med lax (tillbehör)