Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 42

Kcal / portion: 39

GBR (GI) / port: 1
Recept: 157 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Rödkål ansad 400.0 gram 79%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 5%
Timjan färsk 20.0 gram 13%
Citronskal 1.0 styck 3%
Kockskolan:
Så steks grönsaker > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Finstrimla rödkål. Skala och finhacka vitlök. Hacka timjan. Riv citronskal.
- Hetta upp olja i en panna. Stek rödkålen med vitlök, timjan och citronskal ett par minuter tills kålen mjuknat något.
Passar till
Fler recept inom Stekt, wokad grönt
Liknande recept som Timjansdoftande rödkål (tillbehör)
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Champignons sautés, såterad/stekt svamp
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampsmix (tillbehör eller lätt måltid)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champignons Bordelaise, bräserad svamp i rödvin
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karamelliserad skivad lök
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad glaserad smålök
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oignons glacés ā brun, fransk bräserad smålök i brun sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ångbåtslök
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparlök (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Scarola Napoletana con alici, sauterad escarolesallat med ansjovis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan