Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Rostad paprikasoppa och parmesanchips
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 31
Kcal / portion: 152
GBR (GI) / port: 1
Recept: 606 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 2%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Paprika röd 6.0 styck 37%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 4%
Morot 2.0 styck 13%
Olivolja till stekning 1.0 msk 19%
Vatten 1.0 liter 0%
Grönsaksfond konc. 1.0 msk 7%
Sambal badjak } 1.0 tsk 0%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 4%
Salt 0%
Tillbehör:
Parmesan nyriven 1.0 dl 28%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 250ºC.
- Kärna ur paprika och ta bort skaft. Skala vitlök och morötter. Skär allt i mindre bitar.
- Ringla olja på en ugnsplåt. Lägg på de skurna grönsakerna. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.
- Ta ut grönsakerna och lägg över i kastrull. Tillsätt vatten, fond och sambal. Låt småkoka i 10 minuter. Pressa ner citronjuice. Salta.
- Chips: Riv parmesanost. Hetta upp en torr stekpanna. Portionera ut matskedsstora klickar. Stek i 5 minuter. Dra åt sidan. När "chipsen" stelnat är de klara. Servera chipsen till soppan.
Kockens kommentar
Fler recept inom Grönsakssoppa
Liknande recept som Rostad paprikasoppa och parmesanchips
-
Klassisk svensk grönsakssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Potage Julienne Darblay, klassisk fransk fin grönsakssoppa
Tid: 1 tim (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk tomatsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Krämig majssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris- och dillsoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tomatsoppa med ravioli
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kall pumpasoppa med yoghurt
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kronärtskockssoppa med räkor (förrätt, lätt måltid)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Escarole grönsakssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Velouté Dubarry, crème Dubarry, fransk klassisk blomkålssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan