Rostad paprikasoppa och parmesanchips

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rostad paprikasoppa och parmesanchips

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Paprika röd

6.0 

styck

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Morot

2.0 

styck

Olivolja till stekning

1.0 

msk

Vatten

1.0 

liter

Grönsaksfond konc.

1.0 

msk

Sambal badjak }

1.0 

tsk

el. sambal oelek }

 

 

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Parmesan nyriven

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 31

Kcal / portion: 152

GBR (GI) / port: 1

Recept: 606 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 2%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 486 gram)

Ingredienser

Visa:

Paprika röd 6.0 styck 37%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 4%

Morot 2.0 styck 13%

Olivolja till stekning 1.0 msk 19%

Vatten 1.0 liter 0%

Grönsaksfond konc. 1.0 msk 7%

Sambal badjak } 1.0 tsk 0%

el. sambal oelek } 0%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 4%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Parmesan nyriven 1.0 dl 28%

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 250ºC.
  2. Kärna ur paprika och ta bort skaft. Skala vitlök och morötter. Skär allt i mindre bitar.
  3. Ringla olja på en ugnsplåt. Lägg på de skurna grönsakerna. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.
  4. Ta ut grönsakerna och lägg över i kastrull. Tillsätt vatten, fond och sambal. Låt småkoka i 10 minuter. Pressa ner citronjuice. Salta.
  5. Chips: Riv parmesanost. Hetta upp en torr stekpanna. Portionera ut matskedsstora klickar. Stek i 5 minuter. Dra åt sidan. När "chipsen" stelnat är de klara. Servera chipsen till soppan.

Kockens kommentar

Fler recept inom Grönsakssoppa

Liknande recept som Rostad paprikasoppa och parmesanchips