Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 511

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2043 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rödlök 0.5 styck 2%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Morot 2.0 styck 4%
Palsternacka 2.0 styck 7%
Tomater 6.0 styck 5%
Salt 2.0 tsk 0%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Olivolja 2.0 msk 11%
Torrt vitt vin 2.0 dl 7%
Saffran 1.0 gram 0%
Blåmusslor med skal 400.0 gram 7%
Laxfilé utan skinn 400.0 gram 35%
Räkor skalade 100.0 gram 5%
Creme fraiche 1.0 dl 16%
Kockskolan:
Så kokas skaldjur > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skala lök, vitlök, morot och palsternacka. Skär rödlöken i båtar/klyftor. Hacka vitlök. Skär morot och palsternacka i stavar. Tvätta blåmusslor (se kommentar).
- Skär tomaterna i bitar och lägg dem i en matberedare. Tillsätt salt och sambal. Mixa.
- Hetta upp olivolja i en stor stekkastrull. Fräs lök, vitlök, morötter och palsternacka några sekunder. Tillsätt vin, saffran och tomatmixet. Låt småkoka 5 minuter.
- Skär laxen i breda skivor. Lägg musslor och lax ovanpå grönsakerna. Lägg på lock och ångkoka i ca 7 minuter.
- Tillsätt räkor och lägg upp. Toppa med en klick crème fraiche.
Kockens kommentar
Färska öppna musslor som inte stänger sig när man knackar på dem kastas. Kokta musslor som inte öppnat sig kastas.
Fler recept inom Skaldjursrätter
Liknande recept som Saffransdoftande skaldjursgryta med lax och rotfrukter
-
Plateau de fruits de mer, skaldjursplatå
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Saffransdoftande skaldjursgryta med lax och rotfrukter
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Seafood breakfast
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skagenpanna
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kräft- och räksallad med blomkål (lätt måltid)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räk och chiligryta (GI-recept)
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: