Pumparöra som tillbehör, dipp eller smörgåspålägg

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pumparöra som tillbehör, dipp eller smörgåspålägg

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pumpa fruktkött

500.0 

gram

Olivolja till stekning

 

 

Olivolja

2.0 

msk

Spiskummin mald

0.5 

tsk

Sambal badjak }

1.0 

tsk

el. sambal oelek }

 

 

Citron juice+fruktkött

1.0 

klyfta

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om chilipasta >

 

 

Om dippsåser >

 

 

Om pumpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 88

Kcal / portion: 92

GBR (GI) / port: 3

Recept: 367 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 6%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 105 gram)

Ingredienser

Visa:

Pumpa fruktkött 500.0 gram 35%

Olivolja till stekning 0%

Olivolja 2.0 msk 61%

Spiskummin mald 0.5 tsk 1%

Sambal badjak } 1.0 tsk 1%

el. sambal oelek } 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 klyfta 1%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Om chilipasta > Äts ej

Om dippsåser > Äts ej

Om pumpor > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala pumpan och rensa bort kärnorna. Dela pumpan i mindre bitar.
  3. Ringla olja på en plåt. Lägg på pumpan. Sätt in i ugnen i 30 minuter. Ta ut och låt svalna något.
  4. Lägg över pumpan i matberedare. Tillsätt olja, spiskummin och sambal. Pressa över citronjuice. Mixa. Smaka av med salt.

Kockens kommentar

Passar som brödpålägg eller som tillbehör till mat. Sambal oelek är en mycket het indonesisk chilipasta med röd chilipeppar som bas. Sambal badjak är rökt sådan. Läs mer > Om chilipasta.

Passar till

Aprikos- och hasselnötsbröd

Fler recept inom Röror till mat och smörgås ¤

Liknande recept som Pumparöra som tillbehör, dipp eller smörgåspålägg