Rå morotssallad med pinjenötter (tillbehör)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rå morotssallad med pinjenötter (tillbehör)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Morot

4.0 

styck

Smålök

4.0 

gram

Pinjenötter

40.0 

gram

Olivolja

2.0 

msk

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 168

GBR (GI) / port: 1

Recept: 672 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 10%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 138 gram)

Ingredienser

Visa:

Morot 4.0 styck 23%

Smålök 4.0 gram 0%

Pinjenötter 40.0 gram 40%

Olivolja 2.0 msk 34%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 3%

Salt 0%

Tillagning (15 min )

  1. Skala morötter och skiva tunt på snedden. Skala och finhacka lök.
  2. Torrosta (stek utan fett) pinjenötterna i en panna på medelhög värme några minuter. Rör om så att nötterna inte bräns vid.
  3. Blanda ingredienserna med olja och pressa citron över. Smaka av med salt.

Fler recept inom Kål- och råkostsallader ¤

Liknande recept som Rå morotssallad med pinjenötter (tillbehör)