Citrus- och kycklingsallad

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Citrus- och kycklingsallad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

4.0 

styck

helst majskyckling

 

 

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Olivolja

4.0 

msk

Svarta bönor konserv

100.0 

gram

Bulgur gryn

3.0 

dl

Kycklingfond konc.

1.0 

msk

Basilika

1.0 

kruka

Jungfrusallat (blandsallat)

50.0 

gram

Rödlök

1.0 

styck

Salt och peppar

 

 

Hallon till garnering

2.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Hallands Fläder

Kryddat brännvin
Pris: 235 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 633

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2531 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 7%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 349 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 37%

helst majskyckling 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Olivolja 4.0 msk 18%

Svarta bönor konserv 100.0 gram 4%

Bulgur gryn 3.0 dl 33%

Kycklingfond konc. 1.0 msk 2%

Basilika 1.0 kruka 0%

Jungfrusallat (blandsallat) 50.0 gram 1%

Rödlök 1.0 styck 2%

Salt och peppar 0%

Hallon till garnering 2.0 dl 1%

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 150°C.
    Ta bort skinn och ben från kycklingfiléerna.
    Riv gult skal av citronen.

  2. Häll hälften av oljan i en ugnsfast form.
    Lägg i filéerna. Ringla över resten av oljan.
    Strö över rivet citronskal. Salta, peppra.
    Sätt in i ugnen i 30 minuter.

  3. Koka bulgur i vatten med kycklingfond enligt anvisning på förpackning.

  4. Häll bort bönspad och skölj bönorna i vatten. Skala och hacka lök. Blanda bönor med sallat, basilika och lök i en bunke. Pressa citronsaft över.

  5. Skiva kyckling och lägg över.
    Ringla över lite olivolja. Salta?
    Garnera gärna med några hallon som ger extra smak av sommar.

PASSAR TILL

Avokadoröra

Fler recept inom Matiga sallader

Liknande recept som Citrus- och kycklingsallad