Ingefärsdoftande bulgurwok

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ingefärsdoftande bulgurwok

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bulgur gryn

2.0 

dl

Ingefära

6.0 

cm

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Basilika

1.0 

kruka

Spetspaprika röd

1.0 

styck

Sockerärter

100.0 

gram

Rödkål ansad

300.0 

gram

Cocktailtomater

10.0 

styck

Olivolja

4.0 

msk

Lime färskpressad

1.0 

styck

Sojasås japansk

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 340

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1360 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 5%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 272 gram)

Ingredienser

Visa:

Bulgur gryn 2.0 dl 42%

Ingefära 6.0 cm 4%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 2%

Basilika 1.0 kruka 0%

Spetspaprika röd 1.0 styck 1%

Sockerärter 100.0 gram 3%

Rödkål ansad 300.0 gram 7%

Cocktailtomater 10.0 styck 3%

Olivolja 4.0 msk 33%

Lime färskpressad 1.0 styck 1%

Sojasås japansk 1.0 dl 5%

Salt och peppar 0%

Tillagning (35 min )

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackning.

  2. Skala och finhacka ingefära, vitlök, basilika.
    Finstrimla paprika, sockerärter och rödkål.
    Halvera cocktailtomater.

  3. Hetta upp olivolja i en wokpanna.
    Lägg i ingefära, vitlök och basilika.
    Fräs detta några sekunder.

  4. Tillsätt paprika, ärter, rödkål och tomater.
    Woka i cirka 2 minuter. Rör om.

  5. Pressa över limejuice och slå på soja.
    woka i ytterligare 2 minuter. Rör om.

Fler recept inom Matiga sallader

Liknande recept som Ingefärsdoftande bulgurwok