Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 332

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1330 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 1%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Bulgur gryn 3.0 dl 64%
Grönsaksfond konc. 3.0 msk 10%
Mango 1.0 styck 12%
Äpple syrligt 1.0 styck 3%
Tomater 5.0 styck 7%
Paprika röd 1.0 styck 3%
Persilja 1.0 kruka 1%
Citronjuice 1.0 styck 1%
Svartpeppar 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Koka bulgur i 10-15 min på svag värme i dubbla mängden vatten med grönsaksfond, tills vattnet kokat in.
Tag av kastrullen och låt bulguren svalna. - Gröp ur kärnhuset ur tomaterna och släng. Hacka tomater, äpple, paprika och mango i små tärningar. Lägg i skål och pressa över citronsaft. Klipp persilja över. Vrid några varv med pepparkvarnen. Blanda.
- Blanda bulgur med salladen.
Kockens kommentar
Enkel och fräsch rätt som passar perfekt till grillat och sommaren. Går även att äta som en enkel huvudrätt.
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Syrlig bulgursallad
-
Somrig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Röd-vit quinoasallad med parmesan och grön sparris (tillbehör el. ensamrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och kycklingsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Insalata di pollo della pasta - kycklingsallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastasallad med pesto och soltorkade tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Quinoasallad med feta, valnötter (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan