Syrlig bulgursallad

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Syrlig bulgursallad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bulgur gryn

3.0 

dl

Grönsaksfond konc.

3.0 

msk

Mango

1.0 

styck

Äpple syrligt

1.0 

styck

Tomater

5.0 

styck

Paprika röd

1.0 

styck

Persilja

1.0 

kruka

Citronjuice

1.0 

styck

Svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Hoegaarden Wit

Ljust veteöl
Pris: 15 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 332

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1330 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 1%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 338 gram)

Ingredienser

Visa:

Bulgur gryn 3.0 dl 64%

Grönsaksfond konc. 3.0 msk 10%

Mango 1.0 styck 12%

Äpple syrligt 1.0 styck 3%

Tomater 5.0 styck 7%

Paprika röd 1.0 styck 3%

Persilja 1.0 kruka 1%

Citronjuice 1.0 styck 1%

Svartpeppar 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (25 min )

  1. Koka bulgur i 10-15 min på svag värme i dubbla mängden vatten med grönsaksfond, tills vattnet kokat in.

    Tag av kastrullen och låt bulguren svalna.

  2. Gröp ur kärnhuset ur tomaterna och släng. Hacka tomater, äpple, paprika och mango i små tärningar. Lägg i skål och pressa över citronsaft. Klipp persilja över. Vrid några varv med pepparkvarnen. Blanda.

  3. Blanda bulgur med salladen.

Kockens kommentar

Enkel och fräsch rätt som passar perfekt till grillat och sommaren. Går även att äta som en enkel huvudrätt.

Fler recept inom Matiga sallader

Liknande recept som Syrlig bulgursallad