Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 388

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1553 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 8%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Räkor med skal 1.2 kilo 41%
Ägg 4.0 styck 16%
Avokado 1.0 styck 14%
Rädisa 10.0 styck 1%
Myntablad 20.0 styck 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Olivolja 0.5 dl 24%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka ägg i 5-6 minuter.
Låt svalna. Skala. Skär i bitar. - Skala räkor. Ansa och halvera rädisor.
Skala och halvera avokado. Skiva. - Varva räkor, ägg, avokado, rädisor och myntablad på ett fat. Pressa citronjuice över.
Salta lätt och dra några varv med pepparkvarnen. Ringla över olivolja.
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Somrig räksallad
-
Somrig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Röd-vit quinoasallad med parmesan och grön sparris (tillbehör el. ensamrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och kycklingsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Insalata di pollo della pasta - kycklingsallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastasallad med pesto och soltorkade tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Quinoasallad med feta, valnötter (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan