Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Räkor med skal

1.2 

kilo

Ägg

4.0 

styck

Avokado

1.0 

styck

Rädisa

10.0 

styck

Myntablad

20.0 

styck

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Olivolja

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Hallands Fläder

Kryddat brännvin
Pris: 235 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 388

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1553 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 8%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 276 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor med skal 1.2 kilo 41%

Ägg 4.0 styck 16%

Avokado 1.0 styck 14%

Rädisa 10.0 styck 1%

Myntablad 20.0 styck 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

Olivolja 0.5 dl 24%

Salt och peppar 0%

Tillagning (20 min )

  1. Koka ägg i 5-6 minuter.
    Låt svalna. Skala. Skär i bitar.

  2. Skala räkor. Ansa och halvera rädisor.
    Skala och halvera avokado. Skiva.

  3. Varva räkor, ägg, avokado, rädisor och myntablad på ett fat. Pressa citronjuice över.
    Salta lätt och dra några varv med pepparkvarnen. Ringla över olivolja.

Fler recept inom Matiga sallader

Liknande recept som Somrig räksallad