Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 633

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2531 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 7%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 37%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Olivolja 4.0 msk 18%
Svarta bönor konserv 100.0 gram 4%
Bulgur gryn 3.0 dl 33%
Kycklingfond konc. 1.0 msk 2%
Basilika 1.0 kruka 0%
Jungfrusallat (blandsallat) 50.0 gram 1%
Rödlök 1.0 styck 2%
Hallon till garnering 2.0 dl 1%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 150°C.
Ta bort skinn och ben från kycklingfiléerna.
Riv gult skal av citronen. - Häll hälften av oljan i en ugnsfast form.
Lägg i filéerna. Ringla över resten av oljan.
Strö över rivet citronskal. Salta, peppra.
Sätt in i ugnen i 30 minuter. - Koka bulgur i vatten med kycklingfond enligt anvisning på förpackning.
- Häll bort bönspad och skölj bönorna i vatten. Skala och hacka lök. Blanda bönor med sallat, basilika och lök i en bunke. Pressa citronsaft över.
- Skiva kyckling och lägg över.
Ringla över lite olivolja. Salta?
Garnera gärna med några hallon som ger extra smak av sommar.
PASSAR TILL
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Citrus- och kycklingsallad
-
Grön quinoasallad med avocado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bulgur med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Nicoise (tonfisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre