Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 114

GBR (GI) / port: 0
Recept: 458 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Matjessill 1.0 filé 31%
Ägg 2.0 styck 27%
Rödlök 0.5 styck 7%
Dill 2.0 kvistar 1%
Gräddfil 1.0 dl 30%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Hårdkoka ägg i cirka 10 minuter. Låt kallna i kallt vatten.
- Skala och finhacka lök. Skala och finhacka ägg. Finhacka dill. Skär sillen i bitar. Blanda allt försiktigt.
- Varva röra med gräddfil i små glas. Toppa med svartpeppar och lite dill.
Fler recept inom Julsillen
Liknande recept som Matjesröra i glas
-
Inlagd sill - grundrecept
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelsill med ingefära
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fredrik Erikssons Vodka & Limesill
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Teriyakiströmming
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Tom Sjöstedts Senapssill med apelsin & honung
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tom Sjöstedt
-
Citrussill med vitlök
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Blåbärssill
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons frestelse
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan