
Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Röd-vit quinoasallad med parmesan och grön sparris (tillbehör el. ensamrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 237

Kcal / portion: 286

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3431 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 10%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Quinoa röd 5.0 dl 43%
Quinoa gulvit 2.5 dl 21%
Grön minisparris 400.0 gram 3%
Parmesan 200.0 gram 21%
Rucolasallat 100.0 gram 1%
Mangoldskott 50.0 gram 0%
Citron juice+fruktkött 2.0 styck 3%
Olivolja 0.5 dl 11%
Salt 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skölj quinoan. Koka den på svag värme under lock i lättsaltat vatten i 15 minuter.
Slå av vattnet och låt svalna. - Skär ner sparrisen i mindre bitar.
Hetta upp olja i en panna och fräs sparrisen hastigt. - Riv parmesan och blanda med quinoa.
Blanda med rucola , sparris och mangold.
Pressa över citronjuice.
Ringla över olivolja. Blanda.
Smaka av med salt.
Kockens kommentar
Passar till all slags mat på samma sätt som ris. Kan även fungera som lättsam ensamrätt varvid portionsmängden bör dubbleras. Fungerar även bra på buffébordet.
PASSAR T.EX. TILL
Fler recept inom Sallader, vegetariskt
Liknande recept som Röd-vit quinoasallad med parmesan och grön sparris (tillbehör el. ensamrätt)
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Belugalinser med grapefrukt (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kornrisotto med pak choy
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Quinoasallad med feta, valnötter (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostad tomatsallad med marinerad mozzarella
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sallad på matvete och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Somrig melonsallad med sparris och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svensk Caesarsallad till maten
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan