Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 142

Kcal / portion: 256

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2300 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 4%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Tortilla färdiglagad 6.0 styck 49%
Rödlök 1.0 styck 3%
Tomater 2.0 styck 2%
Majskorn kokt konserv 300.0 gram 10%
Paprika röd 1.0 styck 2%
Svarta bönor konserv 400.0 gram 19%
Hårdost lagrad 100.0 gram 17%
Olivolja 0%
Ger 4 trekanter/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala och finhacka rödlök.
Dela tomaterna och ta bort det saftiga innanmätet. Hacka det fasta köttet.
Ansa paprika och finhacka.
Häll bort majsspadet och skölj majsen i vatten. Låt rinna av. Skölj även burkbönorna och mosa dem med en gaffel.
Blanda alla ingredienserna med varandra. - Bred blandningen på hälften av tortillan.
Riv hårdost. Strö över hårdost.
Lägg en tortilla överst. - Hetta upp matolja i en stor stekpanna, som rymmer tortillan. Stek tortillan 3-4 minuter på vardera sidan till fin färg. Tips: Vänd med hjälp av en stor tallrik över pannan.
- Skär varje "tårta" i 12 snittar.
Serveras ljummen eller rumsvarm.
Kockens kommentar
Quesadillas ("kej-sa-di-ja") är tortillas med ost och andra pålägg, som vanligen äts vikt på mitten. Tanken är egentligen att osten skall smälta ihop den vikta tortillan under tillagningen till en enhet.
Fler recept inom Pingsbuffé
Liknande recept som Quesadillas med majs, tomat och bönor (plockmat)
-
Marinerad böckling
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxpaté
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillat tunnbröd med pumpasmör (plockmat)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fårost med dadelhonung (plockmat)
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bacondadlar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skinkrullar (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Kall inkokt lax (laxaladåb)
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Smörgåstårta med lax och räkor
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan