Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 202

Kcal / portion: 866

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3465 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 13%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 18%
Curry ¤ 3.0 krm 0%
Purjolök 1.0 bit 0%
Ananasringar med lag 2.0 skivor 3%
Ägg 7.0 styck 13%
Creme fraiche 2.0 dl 19%
Smördegsplattor fryst 1.0 förp. 46%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Kyckling: Skär kycklingfiléerna i bitar.
Hetta upp matolja i en stekpanna och stek kycklingbitarna på medelhög värme i några minuter tills de fått färg. Strö över salt, peppar och curry. - Förbered: Hacka purjolök och ananas smått. Vispa ihop ägg, créme fraiche, salt och peppar. Sätt ugnen på 200ºC.
- Paj: Klä en form med 3/4 av smördegen.
Fyll pajen med kycklingbitar, ananas och purjolök. Häll över äggsmeten och gör ett dekorativt galler av smördegsremsor och lägg över pajen. - Grädda: Grädda pajen mitt i ugnen i ca 35 min. Täck med folie om ytan blir för mörk. Ta ut och låt pajen vila i ca 15 min.
PASSAR TILL
Fler recept inom Pingsbuffé
Liknande recept som Kycklingpaj med curry
-
Marinerad böckling
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxpaté
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillat tunnbröd med pumpasmör (plockmat)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fårost med dadelhonung (plockmat)
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bacondadlar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skinkrullar (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Kall inkokt lax (laxaladåb)
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Smörgåstårta med lax och räkor
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan