Grillat tunnbröd med pumpasmör (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillat tunnbröd med pumpasmör (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal rullar: 8

Tunnbröd mjukt

4.0 

skivor

Pumpa fruktkött

1.0 

kilo

Sesamolja

0.5 

msk

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Getost (el. fårost)

200.0 

gram

Salt

1.0 

krm

Grillspett av trä

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 176

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1407 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 5%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 171 gram)

Ingredienser

Visa:

Tunnbröd mjukt 4.0 skivor 28%

Pumpa fruktkött 1.0 kilo 18%

Sesamolja 0.5 msk 4%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%

Getost (el. fårost) 200.0 gram 49%

Salt 1.0 krm 0%

Grillspett av trä %

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Skala och kärna ur pumpan. Skär i bitar.
    Lägg dem på en smord ugnsplåt.
    Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    Ta ut, låt svalna. Sätt på grillen.

  3. Lägg över pumpan i en mixer.
    Tillsätt olja och saften från citron. Mixa väl.

  4. Lägg över smeten i en skål.
    Smula ner fårost och vänd om försiktigt.

  5. Häll smet på tunnbrödet.
    Rulla ihop till en avlång rulle.

  6. Dela varje rulle på mitten (ca 6 cm).
    Trä upp dem på spett.
    Grilla någon minut på var sida.

Fler recept inom Halloweenmat

Liknande recept som Grillat tunnbröd med pumpasmör (plockmat)