Sötsur rödlök till maten

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sötsur rödlök till maten

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödlök

2.0 

st stora

Lime färskpressad

1.0 

styck

Agavesirap

1.0 

msk

Tamarisoja }

2.0 

msk

Salt

2.0 

krm

Basilika

30.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om sallader >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 58

Kcal / portion: 62

GBR (GI) / port: 2

Recept: 250 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 109 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödlök 2.0 st stora 58%

Lime färskpressad 1.0 styck 5%

Agavesirap 1.0 msk 26%

Tamarisoja } 2.0 msk 8%

Salt 2.0 krm 0%

Basilika 30.0 gram 3%

 

Kockskolan:

Om sallader > Äts ej

Tillagning (10 min + 30 min )

  1. Skala och skiva rödlöken tunt. Riv limeskal.
  2. Lägg löken i en skål. Strö över limeskal, pressa limesaft över. Häll på tamari och agavesirap. Salta. Låt stå i 30 minuter.
  3. Repa av basilikablad. Blanda med den marinerade löken.

Kockens kommentar

Passar till allehanda kött och fiskrätter. I brist på tamarisoja använd annan japansk soja och i brist på agaresirap används flytande honung.

Fler recept inom Grönsakssallader ¤

Liknande recept som Sötsur rödlök till maten