Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 482

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1928 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 6%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Spenat färsk 480.0 gram 4%
Smör el. margarin 2.0 msk 11%
Vetemjöl 3.0 msk 5%
Vatten 0.8 liter 0%
Grönsaksfond konc. 3.0 msk 7%
Matlagningsgrädde 2.0 dl 16%
Tillbehör:
Getost mjuk 100.0 gram 18%
Creme fraiche 1.0 dl 17%
Paprika röd 0.5 styck 1%
Hårt bröd 8.0 skivor 22%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Koka upp lättsaltat vatten i stor kastrull.
Skölj spenaten i kallt vatten. Lägg den i kokande vatten och låt koka i 5 minuter.
Häll bort spadet och hacka spenaten. - Skär osten i tärningar. Blanda med fraiche och mixa till jämn tjock smet.
Ansa och hacka paprikan i små tärningar.
Blanda krämen med paprikan. - Smält matfettet i kastrullen och vispa ner vetemjölet. Späd med lite vatten. Vispa ut mjölet ordenligt.
- Tillsätt resten av vattnet, fond, grädde och spenat. Koka upp och låt småkoka några minuter. Rör om. Salta och peppra.
- Häll upp och tillsätt en klick fraiche.
Servera gärna hårt bröd till.
Fraichen passar också som pålägg.
Fler recept inom Vårprimörer
Liknande recept som Färsk spenatsoppa med getostfraiche
-
Potatis och primörsallad
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Kokt primörpotatis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Kokta svartrötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fårostsallad med minisparris och sultanrussin
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan