Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 23

Kcal / portion: 28

GBR (GI) / port: 0
Recept: 112 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Gul lök 1.0 styck 47%
Salladslök 1.0 styck 5%
Spenat färsk 100.0 gram 16%
Rädisa 2.0 knippen 32%
Muskot riven 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skala och hacka lök. Skiva salladslök.
- Fräs spenat, lök och salladslök i olivolja på medelvärme i ca 2 min utan att de tar färg. Häll över 2 msk vatten och riv över muskot. Tillsätt även en klick smör.
- Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och tag sedan av från plattan. Lägg i rädisorna och låt dem ligga i kastrullen i 5 min.
- Tag upp rädisorna från kastrullen.
Lägg dem och spenatblandningen på en tallrik och strö över havssalt.
Kockens kommentar
Blanchera = Koka kort tid, eller egentligen att lägga varan i kallt vatten som kokas upp, varefter varan tas ur. Förvälla är ett annat ord för att koka något mycket hastigt, men då lägger man varan i kokande vatten.
Fler recept inom Vårprimörer
Liknande recept som Blancherade rädisor
-
Potatis och primörsallad
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Kokt primörpotatis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Kokta svartrötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fårostsallad med minisparris och sultanrussin
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan