Gratäng bolognese - gratinerad köttfärspasta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gratäng bolognese - gratinerad köttfärspasta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rörpasta

8.0 

dl

Köttfärs (blandfärs)

400.0 

gram

Lök t.ex. purjolök

1.0 

styck

Krossade tomater

400.0 

gram

Gratängost 17% fett

 

 

Matfett till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 478

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1912 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 318 gram)

Ingredienser

Visa:

Rörpasta 8.0 dl 52%

Köttfärs (blandfärs) 400.0 gram 40%

Lök t.ex. purjolök 1.0 styck 3%

Krossade tomater 400.0 gram 5%

Gratängost 17% fett 0%

Matfett till stekning 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (25 min )

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackning.

  2. Skala och finhacka/skiva lök.
    Sätt ugnen på 250°C.

  3. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Stek köttfärs tills den fått färg.
    Finfördela med trägaffel e.d.
    Tillsätt löken och låt steka med färsen.

  4. Tillsätt krossade tomater och låt småputtra i 5 min. Smaka av med salt och peppar.

  5. Smöra en ugnssäker form.
    Varva pasta och köttfärsröra i formen.
    Grovriv ost över.
    Gratinera upptill i ugn i cirka 10 minuter.

Kockens kommentar

Använd gärna krossade tomater med chili som finns på burk att köpa i butik.

Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT

Liknande recept som Gratäng bolognese - gratinerad köttfärspasta