Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 478

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1912 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rörpasta 8.0 dl 52%
Köttfärs (blandfärs) 400.0 gram 40%
Lök t.ex. purjolök 1.0 styck 3%
Krossade tomater 400.0 gram 5%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
- Skala och finhacka/skiva lök.
Sätt ugnen på 250°C. - Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Stek köttfärs tills den fått färg.
Finfördela med trägaffel e.d.
Tillsätt löken och låt steka med färsen. - Tillsätt krossade tomater och låt småputtra i 5 min. Smaka av med salt och peppar.
- Smöra en ugnssäker form.
Varva pasta och köttfärsröra i formen.
Grovriv ost över.
Gratinera upptill i ugn i cirka 10 minuter.
Kockens kommentar
Använd gärna krossade tomater med chili som finns på burk att köpa i butik.
Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT
Liknande recept som Gratäng bolognese - gratinerad köttfärspasta
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk enkel spenatsoppa med ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Bulgursallad med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre