Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Falukorv

8.0 

skivor

Ägg

4.0 

styck

Ciabatta bröd

2.0 

styck

Sallatsblad

4.0 

blad

Matfett till stekning

 

 

 

Tillbehörsalternativ:

 

Ketchup

 

 

Chilisås tomat

 

 

Senap svensk

 

 

HP-sås

 

 

Worcestershiresås

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 201

Kcal / portion: 397

GBR (GI) / port: 10

Recept: 1587 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 198 gram)

Ingredienser

Visa:

Falukorv 8.0 skivor 33%

Ägg 4.0 styck 16%

Ciabatta bröd 2.0 styck 48%

Sallatsblad 4.0 blad 1%

Matfett till stekning 0%

 

Tillbehörsalternativ:

Ketchup 0%

Chilisås tomat %

Senap svensk 0%

HP-sås 0%

Worcestershiresås 0%

Tillagning (15 min )

  1. Ta bort skinnet på falukorven och skär i centimeterstora skivor.

  2. Dela brödet på mitten och stek insidan i matfett på medelvärme några minuter.

  3. Bräck (lättstek) falukorv på båda sidorna i panna på medelvärme. Fett behövs inte till vanlig falukorv, men till lågfettsvarianter.
    Bränn inte korven.

  4. Stek ägg i panna på medelvärme.
    Vändstek om så önskas.

  5. Lägg salladsblad, korv och ägg på brödet.
    Servera med lämplig kryddsås.

Kockens kommentar

Bra stadig frukostmat.

ALTERNATIV

Bräckt falukorv med stekt ägg

Bräckt falukorv med bönchili

Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT

Liknande recept som Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg