Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 201

Kcal / portion: 397

GBR (GI) / port: 10
Recept: 1587 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Falukorv 8.0 skivor 33%
Ägg 4.0 styck 16%
Ciabatta bröd 2.0 styck 48%
Sallatsblad 4.0 blad 1%
Tillbehörsalternativ:
Ketchup 0%
Senap svensk 0%
HP-sås 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Ta bort skinnet på falukorven och skär i centimeterstora skivor.
- Dela brödet på mitten och stek insidan i matfett på medelvärme några minuter.
- Bräck (lättstek) falukorv på båda sidorna i panna på medelvärme. Fett behövs inte till vanlig falukorv, men till lågfettsvarianter.
Bränn inte korven. - Stek ägg i panna på medelvärme.
Vändstek om så önskas. - Lägg salladsblad, korv och ägg på brödet.
Servera med lämplig kryddsås.
Kockens kommentar
Bra stadig frukostmat.
ALTERNATIV
Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT
Liknande recept som Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk enkel spenatsoppa med ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Bulgursallad med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre