Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 714

GBR (GI) / port: 19
Recept: 2855 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 5%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Nötfärs 600.0 gram 38%
Gul lök 3.0 styck 6%
Svartpeppar hel 2.0 msk 1%
Ciabatta bröd 4.0 styck 54%
Ättiksgurka konserv 1.0 dl 1%
Ger 1 st 150gram/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Förbered: Skala och skär lök i cm-tjocka skivor och dela skivorna på mitten.
Grovkrossa pepparkorn i en mortel. - Pepparlök: Lägg rikligt med smör i en stekpanna och stek lök och peppar tillsammans på medelvärme i ca 30 min. Löken ska vara mörkt brun, nästan bränd.
Lägg åt sidan. - Burgare: Forma färs till burgare och stek dem på medelhög värme i ca 5 min på var sida. Salta och peppra.
- Lägg upp: Bred majonnäs på brödet och lägg på ett lager gurka. Lägg på burgare och häll över pepparlöken.
Kockens kommentar
Svartpepparburgare är Menyse´s kock Petter Thoens personliga favorit i hamburgervärlden. "Jag lagar den ganska ofta. Första gången jag åt den var på Hampton`s i Hollywood".
Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT
Liknande recept som Svartpepparburgare
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk enkel spenatsoppa med ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Bulgursallad med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre