Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Nötfärs

600.0 

gram

Gul lök

3.0 

styck

Svartpeppar hel

2.0 

msk

Ciabatta bröd

4.0 

styck

Ättiksgurka konserv

1.0 

dl

Majonnäs äkta

 

 

Salt och peppar

 

 

Smör till stekning

 

 

 

Ger 1 st 150gram/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 714

GBR (GI) / port: 19

Recept: 2855 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 5%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 422 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 600.0 gram 38%

Gul lök 3.0 styck 6%

Svartpeppar hel 2.0 msk 1%

Ciabatta bröd 4.0 styck 54%

Ättiksgurka konserv 1.0 dl 1%

Majonnäs äkta 0%

Salt och peppar 0%

Smör till stekning 0%

 

Ger 1 st 150gram/portion 

Tillagning (45 min )

  1. Förbered: Skala och skär lök i cm-tjocka skivor och dela skivorna på mitten.
    Grovkrossa pepparkorn i en mortel.

  2. Pepparlök: Lägg rikligt med smör i en stekpanna och stek lök och peppar tillsammans på medelvärme i ca 30 min. Löken ska vara mörkt brun, nästan bränd.
    Lägg åt sidan.

  3. Burgare: Forma färs till burgare och stek dem på medelhög värme i ca 5 min på var sida. Salta och peppra.

  4. Lägg upp: Bred majonnäs på brödet och lägg på ett lager gurka. Lägg på burgare och häll över pepparlöken.

Kockens kommentar

Svartpepparburgare är Menyse´s kock Petter Thoens personliga favorit i hamburgervärlden. "Jag lagar den ganska ofta. Första gången jag åt den var på Hampton`s i Hollywood".

Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT

Liknande recept som Svartpepparburgare