Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 752

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3007 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 10%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Falukorv 600.0 gram 52%
Grevé hårdost 28% 200.0 gram 24%
Bifftomater 2.0 styck 2%
Olivolja 0%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 18%
Mjölk 2.0 dl 4%
Salt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Förbered: Sätt ugnen på 190°C.
Ta av skinnet på korven och skiva tjockt. Skiva ost (tjocka skivor) och tomater. - Potatis: Skala, dela och koka den mjuk.
- Gratinera: Fetta in en ugnssäker form och varva falukorv med tomater och ost.
Häll lite olivolja över. Sätt i ugn ca 15 min, tills osten smält och korven fått fin färg.
Ta ut och klipp lite kryddgrönt över. - Mos: Häll av vattnet från potatisen och sätt tillbaka på plattan. Mosa potatisen i kastrullen med potatisstöt eller gaffel. Tillsätt en klick smör och mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt.
ALTERNATIV
Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT
Liknande recept som Ostgratinerad falukorv med potatismos
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk enkel spenatsoppa med ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Bulgursallad med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre