Lammytterfilé med vinbärssås och chévrebakade rotsaker

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lammytterfilé med vinbärssås och chévrebakade rotsaker

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammytterfilé

600.0 

gram

Salvia hackad

2.0 

msk

Timjan färskhackad

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Morot

3.0 

styck

Palsternacka

4.0 

styck

Sparrisknoppar

10.0 

styck

Potatis fast sort

3.0 

styck

Tomater

4.0 

styck

Chèvre

150.0 

gram

Pinjenötter

1.0 

dl

Olivolja

 

 

Honung flytande

 

 

 

Sås:

 

Vinbärsgelé

4.0 

msk

Kalvfond koncentrerad

3.0 

msk

Matlagningsgrädde

2.0 

dl

Pepparmix

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Carlsberg Elephant

Ljus medium lager
Pris: 14 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 738

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2954 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 654 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammytterfilé 600.0 gram 20%

Salvia hackad 2.0 msk 0%

Timjan färskhackad 2.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

 

Morot 3.0 styck 4%

Palsternacka 4.0 styck 10%

Sparrisknoppar 10.0 styck 1%

Potatis fast sort 3.0 styck 6%

Tomater 4.0 styck 2%

Chèvre 150.0 gram 18%

Pinjenötter 1.0 dl 14%

Olivolja 0%

Honung flytande 0%

 

Sås:

Vinbärsgelé 4.0 msk 6%

Kalvfond koncentrerad 3.0 msk 2%

Matlagningsgrädde 2.0 dl 11%

Pepparmix %

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Skala och hacka rotsaker och sparris grovt. Skölj och dela tomaterna. Lägg allt i ugnssäker form eller på en ugnsplåt och ringla över olivolja, salta.

  3. Sätt in rotsakerna i ugn i cirka 25 minuter.

  4. Putsa lammköttet rent från senor. Hacka timjan och salvia och strö över filén. Salta och peppra rikligt. Stek i nedre delen av ugn till innertemperatur 57°C (cirka 20 minuter).

  5. Ta ut köttet ur ugnen. Höj ugnstemperaturen till 250°C.

  6. Smula chévre över rotsakerna och strö över pinjenötterna. Avsluta med att ringla över lite honung. Låt stå i ugn tills osten och pinjenötterna fått fin färg.

  7. Sås: Smält vinbärsgelé i en kastrull på medellåg värme och tillsätt fond + grädde. Låt koka upp, smaka av med pepparmix.

Kockens kommentar

Fler recept inom Påskalamm

Liknande recept som Lammytterfilé med vinbärssås och chévrebakade rotsaker