Havstartar på lax och sill

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Havstartar på lax och sill

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé färsk

250.0 

gram

Inlagd sill

200.0 

gram

Tomater

2.0 

styck

Ingefära färskriven

1.0 

msk

Rödlök

0.5 

styck

Äggula

4.0 

styck

Endivsallat

1.0 

huvud

Svartpeppar

 

 

 

Om fiskhälsa >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chenin Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 307

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1229 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 7%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 249 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 250.0 gram 37%

Inlagd sill 200.0 gram 38%

Tomater 2.0 styck 3%

Ingefära färskriven 1.0 msk 1%

Rödlök 0.5 styck 3%

Äggula 4.0 styck 17%

Endivsallat 1.0 huvud 2%

Svartpeppar 0%

 

Om fiskhälsa > 0%

Tillagning (12 min )

  1. Tvätta äggskalen rena av hygiensskäl om de skall användas som på bilden, eller lägg på äggulan utan skal.

  2. Skala tomater och ta bort det mjuka innanmätet. Fintärna det fasta köttet.
    Skala och riv ingefära.
    Skala och finhacka lök.
    Fintärna lax och sill.

  3. Blanda allt hack och tärnat.
    Lägg upp portionsvis på tallrik.
    Knäck ägg och placera en äggula överst.
    Garnera med endivblad.
    Mal svartpeppar över.

Kockens kommentar

För att lättare kunna skala tomater kan de läggas i kokande vatten ett par sekunder. Skölj dem sedan i kallt vatten. Sedan är det lätt att dra bort skalen.

Fler recept inom Smårätter

Liknande recept som Havstartar på lax och sill