Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 307

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1229 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé färsk 250.0 gram 37%
Inlagd sill 200.0 gram 38%
Tomater 2.0 styck 3%
Ingefära färskriven 1.0 msk 1%
Rödlök 0.5 styck 3%
Äggula 4.0 styck 17%
Endivsallat 1.0 huvud 2%
Svartpeppar 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Tvätta äggskalen rena av hygiensskäl om de skall användas som på bilden, eller lägg på äggulan utan skal.
- Skala tomater och ta bort det mjuka innanmätet. Fintärna det fasta köttet.
Skala och riv ingefära.
Skala och finhacka lök.
Fintärna lax och sill. - Blanda allt hack och tärnat.
Lägg upp portionsvis på tallrik.
Knäck ägg och placera en äggula överst.
Garnera med endivblad.
Mal svartpeppar över.
Kockens kommentar
För att lättare kunna skala tomater kan de läggas i kokande vatten ett par sekunder. Skölj dem sedan i kallt vatten. Sedan är det lätt att dra bort skalen.
Fler recept inom Smårätter
Liknande recept som Havstartar på lax och sill
-
Påskris
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris med vispat brynt smör och pocherat ägg
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ansjoviskroppkakor med brynt rödlökssmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gubbrörapaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Janssons vegetariska frestelse
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quinoasallad med ägg och avokado
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Janssons frestelse
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatiskaka med ägg och ansjovis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjroms- och sillamuse
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Limegravad lax med pepparrotsmousse
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef