Stekt äggsmörgås med ansjovis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Stekt äggsmörgås med ansjovis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ägg

4.0 

styck

Vitt matbröd

4.0 

skivor

Tomater

2.0 

styck

Endivsallat

1.0 

huvud

Ansjovisfilé konserv

1.0 

burk

Smör till stekning

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 281

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1124 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 8%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 206 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 4.0 styck 22%

Vitt matbröd 4.0 skivor 28%

Tomater 2.0 styck 3%

Endivsallat 1.0 huvud 3%

Ansjovisfilé konserv 1.0 burk 24%

Smör till stekning 2.0 msk 17%

Tillagning (15 min )

  1. Hetta upp smör i stekpanna och stek brödskivorna gyllenbruna på båda sidor. Lägg upp på tallrikar.
  2. Stek ägg. Skiva tomater.
  3. Lägg endivieblad på brödet. Lägg på skivade tomater. Lägg på ägg och ansjovisfiléer.

Kockens kommentar

Konsten att steka vackra ägg: Använd en ministekpanna eller en metallring i stor panna. Stek i smör. När ägget börjar stelna tillsätt lite vatten och lägg ett lock över.

Fler recept inom Varma smörgåsar

Liknande recept som Stekt äggsmörgås med ansjovis