Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 281

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1124 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 8%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 4.0 styck 22%
Vitt matbröd 4.0 skivor 28%
Tomater 2.0 styck 3%
Endivsallat 1.0 huvud 3%
Ansjovisfilé konserv 1.0 burk 24%
Smör till stekning 2.0 msk 17%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Hetta upp smör i stekpanna och stek brödskivorna gyllenbruna på båda sidor. Lägg upp på tallrikar.
- Stek ägg. Skiva tomater.
- Lägg endivieblad på brödet. Lägg på skivade tomater. Lägg på ägg och ansjovisfiléer.
Kockens kommentar
Konsten att steka vackra ägg: Använd en ministekpanna eller en metallring i stor panna. Stek i smör. När ägget börjar stelna tillsätt lite vatten och lägg ett lock över.
Fler recept inom Varma smörgåsar
Liknande recept som Stekt äggsmörgås med ansjovis
-
Varma smörgåsar - grundrecept
Tid: 10 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parisersmörgås (parisare)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Patentsmörgås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Briecroissant med spenat
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chèvre chaudsmörgås
Tid: 8 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Croque Monsieur et Croque Madame
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Welsh rarebit, Welsh rabbit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk rarebit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parmainlindad chèvre med honung på grovt bröd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan