Ägghalvor i fågelbo (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ägghalvor i fågelbo (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ägg

4.0 

styck

Rödlök

0.5 

styck

Creme fraiche

1.0 

dl

Löjrom saltad

50.0 

gram

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Alfagroddar

80.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 185

GBR (GI) / port: 0

Recept: 740 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 11%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 132 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 4.0 styck 34%

Rödlök 0.5 styck 4%

Creme fraiche 1.0 dl 44%

Löjrom saltad 50.0 gram 9%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 3%

Alfagroddar 80.0 gram 3%

Tillagning (12 min )

  1. Lägg äggen i kallt vatten och låt dem koka i 5 minuter. Skölj av i kallt vatten.
  2. Skala och finhacka lök. Blanda lök med crème fraiche, löjrom och citronjuice.
  3. Gör portionsbollar av alfagroddarna. Lägg bollarna på fat.
  4. Slå av toppen på ägget och ställ dem i groddbollarna.
  5. Toppa med crème fraichröra. Garnera med lite löksträngar.

Kockens kommentar

Använd gärna bruna ägg.

Fler recept inom Plockmat havet

Liknande recept som Ägghalvor i fågelbo (plockmat)