Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 185

GBR (GI) / port: 0
Recept: 740 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 11%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 4.0 styck 34%
Rödlök 0.5 styck 4%
Creme fraiche 1.0 dl 44%
Löjrom saltad 50.0 gram 9%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 3%
Alfagroddar 80.0 gram 3%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Lägg äggen i kallt vatten och låt dem koka i 5 minuter. Skölj av i kallt vatten.
- Skala och finhacka lök. Blanda lök med crème fraiche, löjrom och citronjuice.
- Gör portionsbollar av alfagroddarna. Lägg bollarna på fat.
- Slå av toppen på ägget och ställ dem i groddbollarna.
- Toppa med crème fraichröra. Garnera med lite löksträngar.
Kockens kommentar
Använd gärna bruna ägg.
Fler recept inom Plockmat havet
Liknande recept som Ägghalvor i fågelbo (plockmat)
-
Ansjovissnurror med brynt lök (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Angels on horseback, ostron eller musslor i baconpaket (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musslor med pancetta (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gratinerade mögelostmusslor (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Liten sallad på sked (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Aptitretare serverat på sked (plockmat)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Marinerad böckling (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsrulle med cheddar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Quesadilla smokey beans (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Friterad potatis med rom (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan