Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 247

Kcal / portion: 334

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1335 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 16%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Getost (el. fårost) 200.0 gram 52%
Grön minisparris 200.0 gram 4%
Sultanrussin el. svarta 100.0 gram 21%
Olivolja 2.0 msk 17%
Tamarisoja } 2.0 tsk 1%
Tillval:
Honung flytande 1.0 msk 5%
Rödbetsgroddar 20.0 gram 1%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Dela osten i bitar och lägg på fat. Skär sparrisen i mindre bitar.
- Hetta upp olja i en panna och fräs sparris och russin i cirka 3 minuter. Tillsätt tamarisoja. Häll fräset över osten.
- Ringla gärna lite honung på toppen. Toppa t.ex. med rödbetsgroddar.
Kockens kommentar
Det är skillnad på fårost och fårost. Välj en du tycker om. Ostens karaktär och smak sätter prägeln på denna rätt.
Fler recept inom Lätta salladsrätter
Liknande recept som Fårostsallad med minisparris och sultanrussin (lätt måltid)
-
Ljummen endivesallad
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Tomat- och mozzarellasallad med soltorkade tomater och marinerade oliver
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad på rostad bulgur, inkokta rotsaker och fetaost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med halloumi och mango
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tofusallad med quinoa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödbetssallad med bakad tomat och lök
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quinoa- och halloumisallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Sallad med feta och sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan