Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Färsfylld potabellasvamp
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 124
Kcal / portion: 761
GBR (GI) / port: 11
Recept: 3042 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Portabellasvamp 8.0 st stora 4%
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 8%
Fyllning:
Köttfärs (blandfärs) 400.0 gram 25%
Morot 2.0 styck 3%
Krossade tomater 400.0 gram 3%
Cashewnötter osaltade 1.0 dl 11%
Hårdost lagrad 50.0 gram 6%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Tillbehör:
Råris 4.0 dl 38%
Tomater 3.0 styck 2%
Kockskolan:
Så ugnslagas grönsaker > Äts ej
Så lagas svamp > Äts ej
Om ugnslagad köttfärs > Äts ej
Kock: Beatrice, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Lossa svampfötterna och hacka dem. Skala och riv morötter. Hacka nötter och tärna ost. Skala och hacka vitlök.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Hetta upp olja i en panna och stek svamphacket, morötter och vitlök i ett par minuter.
- Blanda det stekta med färs, nötter, ost och krossade tomater. Salta och peppra.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Smörj in svamphattarnas utsida med lite matolja. Fyll insidan med färsblandning. Lägg i smord ugnsfast form och sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.
- Skär upp tomaterna och servera till maten.
Fler recept inom Färsrätt i ugn
Liknande recept som Färsfylld potabellasvamp
-
Klassisk köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kålpudding, klassisk svensk husmanskost
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cottage pie, engelsk nötfärspaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Shepherds pie - Fåraherdens paj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grekisk moussaka, auberginegratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frittata med färs och paprika
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kålpudding med ris och rårörda lingon
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kåldolmar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kålruletter, norska kåldolmar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastejig köttfärslimpa med svamp
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan