Grönkålssallad blå kongo med äpple och feta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grönkålssallad blå kongo med äpple och feta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blå kongo

8.0 

st små

Grönkål färsk ansad

200.0 

gram

Äpple utan skal

2.0 

styck

Fetaost

200.0 

gram

Olivolja till stekning

 

 

Salt

 

 

Citronjuice

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 269

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1075 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 5%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 235 gram)

Ingredienser

Visa:

Blå kongo 8.0 st små 26%

Grönkål färsk ansad 200.0 gram 7%

Äpple utan skal 2.0 styck 12%

Fetaost 200.0 gram 55%

Olivolja till stekning 0%

Salt 0%

Citronjuice 0%

Tillagning (15 min )

  1. Skala och klyfta potatisen.
    Stek potatisen i panna på medelhög värme med olivolja i 5 minuter. Salta lätt.

  2. Riv grönkålen i mindre bitar.
    Kärna ur och klyfta äpple.
    Dela fetaosten i bitar.

  3. Vänd ner äpple och grönkål i potatisen och stek någon minut. 

  4. Vänd ner feta och ta av från plattan.
    Lägg upp och pressa citron över.

Kockens kommentar

Passar som tillbehör till allehanda kötträtter. Halvera i så fall mängden.

Fler recept inom Matiga sallader

Liknande recept som Grönkålssallad blå kongo med äpple och feta