Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 269

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1075 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 5%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Blå kongo 8.0 st små 26%
Grönkål färsk ansad 200.0 gram 7%
Äpple utan skal 2.0 styck 12%
Fetaost 200.0 gram 55%
Salt 0%
Citronjuice 0%
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala och klyfta potatisen.
Stek potatisen i panna på medelhög värme med olivolja i 5 minuter. Salta lätt. - Riv grönkålen i mindre bitar.
Kärna ur och klyfta äpple.
Dela fetaosten i bitar. - Vänd ner äpple och grönkål i potatisen och stek någon minut.
- Vänd ner feta och ta av från plattan.
Lägg upp och pressa citron över.
Kockens kommentar
Passar som tillbehör till allehanda kötträtter. Halvera i så fall mängden.
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Grönkålssallad blå kongo med äpple och feta
-
Grön quinoasallad med avocado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bulgur med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Nicoise (tonfisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre