Asiatisk quorn-färs i sallatsblad

Asiatisk quorn-färs i sallatsblad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Quorn färs }

300.0 

gram

Chilifrukt färsk

1.0 

styck

Ingefära färskriven

1.0 

msk

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Morot

1.0 

styck

 

Mango

1.0 

styck

Avokado

1.0 

styck

Hjärtsallat

3.0 

huvuden

Jordnötter rostade

1.0 

dl

 

Matolja neutral (ej oliv)

2.0 

msk

Asiatisk fisksås }

0.5 

dl

Ketjap manis soja

0.5 

dl

 

Tillval:

 

Koriander färsk

1.0 

kruka

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 394

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1576 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 311 gram)

Ingredienser

Visa:

Quorn färs } 300.0 gram 20%

Chilifrukt färsk 1.0 styck 0%

Ingefära färskriven 1.0 msk 1%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Morot 1.0 styck 2%

 

Mango 1.0 styck 11%

Avokado 1.0 styck 13%

Hjärtsallat 3.0 huvuden 2%

Jordnötter rostade 1.0 dl 25%

 

Matolja neutral (ej oliv) 2.0 msk 15%

Asiatisk fisksås } 0.5 dl 1%

Ketjap manis soja 0.5 dl 7%

 

Tillval:

Koriander färsk 1.0 kruka 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

Kock: Liselotte

Uppdragsgivare: Quorn

Tillagning (45 min )

  1. Förbered: Tina quornfärsen.
    Ansa och finhacka chilifrukt.
    Skala och riv ingefära, vitlök och morot.
    Finhacka eventuell koriander.
    Skala och tärna mango och avokado.
    Skölj sallat och dela på bladen.

    Lägg nötter, mango och avokado i separata skålar och salladsblad på tallrik el. fat.

  2. Färs: Hetta upp olja i en stor panna.
    Fräs chili, ingefära och vitlök hastigt utan de tar färg. Tillsätt quorn och morötter.
    Fräs ytterligare i 4-5 min på medelvärme.

  3. Tillsätt fisksås och soja och låt det koka in. Lägg i skål och garnera med koriander.

  4. Servera. Låt var och en fylla sallatsblad med färs, jordnötter, mango och avokado.

Kockens kommentar

Asiatisk fisksås kan ersättas med ljus japansk soja, och hjärtsallaten (gemsallaten) med isbergssallat.

Fler quornrecept: Quornrecept

Fler recept inom Gröna rätter

Liknande recept som Asiatisk quorn-färs i sallatsblad