
Asiatisk quorn-färs i sallatsblad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 394

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1576 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Quorn färs } 300.0 gram 20%
Chilifrukt färsk 1.0 styck 0%
Ingefära färskriven 1.0 msk 1%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Morot 1.0 styck 2%
Mango 1.0 styck 11%
Avokado 1.0 styck 13%
Hjärtsallat 3.0 huvuden 2%
Jordnötter rostade 1.0 dl 25%
Matolja neutral (ej oliv) 2.0 msk 15%
Asiatisk fisksås } 0.5 dl 1%
Ketjap manis soja 0.5 dl 7%
Tillval:
Koriander färsk 1.0 kruka 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Tillagning (45 min )
- Förbered: Tina quornfärsen.
Ansa och finhacka chilifrukt.
Skala och riv ingefära, vitlök och morot.
Finhacka eventuell koriander.
Skala och tärna mango och avokado.
Skölj sallat och dela på bladen.
Lägg nötter, mango och avokado i separata skålar och salladsblad på tallrik el. fat. - Färs: Hetta upp olja i en stor panna.
Fräs chili, ingefära och vitlök hastigt utan de tar färg. Tillsätt quorn och morötter.
Fräs ytterligare i 4-5 min på medelvärme. - Tillsätt fisksås och soja och låt det koka in. Lägg i skål och garnera med koriander.
- Servera. Låt var och en fylla sallatsblad med färs, jordnötter, mango och avokado.
Kockens kommentar
Asiatisk fisksås kan ersättas med ljus japansk soja, och hjärtsallaten (gemsallaten) med isbergssallat.
Fler quornrecept: Quornrecept
Fler recept inom Gröna rätter
Liknande recept som Asiatisk quorn-färs i sallatsblad
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Rårisrisotto med fänkål och parmesan
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapsgriljerad Quorn-filé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Enkel pastapanna med quorn
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Quorn fullkornslasagne med fetaost och oliver
Tid: 45 min (+ 45 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pernilla
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan