Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 1098

GBR (GI) / port: 53
Recept: 1098 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 6%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Långkornigt ris 2.0 dl 55%
Ägg 4.0 styck 23%
Smör el. margarin 2.0 msk 19%
Ansjovisfilé konserv 1.0 styck 1%
Kockskolan:
Om piroger > Äts ej
Så lagas matpajer > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Koka riset i dubbla mängden lättsaltat vatten tills allt vatten har kokat in (cirka 15 minuter). Se anvisning på förpackningen.
- Hårdkoka under tiden ägg i lättsaltat vatten i 7-10 min. Låt svalna. Skala och finhacka.
- Smält lite smör i riset. Tillsätt ägg och ansjovis inklusive spad. Rör om, smaka av med svartpeppar.
- Häll fyllningen på hushållspapper för avrinning. Fyllning i pajer och piroger får inte vara blöt. Låt svalna innan fyllningen används.
Kockens kommentar
Läs mer om piroger och pajer. Klicka på länkar under Kockskolan i ingredienslistan.
Passar till
Fler recept inom Fyllningar
Liknande recept som Ansjovis och äggfyllning till piroger, pajer o.d.
-
Amerikansk stuffing till kalkon
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagad mincemeat, engelsk pajfyllning
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skaldjursstuvning, räkstuvning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ansjovis och äggfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfyllning till piroger, pajer
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttfärsfyllning till pajer, piroger o.d.
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttfyllning till pirog, paj o.d.
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Baconfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ost- och spenatfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan