Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 188

Kcal / portion: 715

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2861 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 14%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rödbeta 1.0 kilo 16%
Chèvre 400.0 gram 48%
Pinjenötter 150.0 gram 35%
Olivolja 0%
Flingsalt 0%
Tillbehör:
Rucolasallat 2.0 knippen 1%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (55 min )
- Koka rödbetorna med skalet på i saltat vatten på medelvärme i ca 25 min. Stick en gaffel i en rödbeta, om den trillar av är de klara. Koka de stora något längre.
- Lägg rödbetorna att svalna i kallt vatten. Skrapa av skalet och skär dem i tunna skivor. Lägg skivorna i en smord ugnsform.
- Sätt ugnen på 225 grader.
Ringla olivolja över rödbetorna och strö över fingersalt. Smula över chèvre och ringla över rikligt med honung. Avsluta med ett lager av pinjenötter. - Ställ in formen högt upp i ugnen och låt grädda tills osten har smält och pinjenötterna har fått en fin gyllenbrun färg (tar ca 10 min). Tag ut och servera rödbetorna tillsammans med rucolasallad.
Fler recept inom Gröna rätter
Liknande recept som Chèvreöverbakade rödbetor
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Rårisrisotto med fänkål och parmesan
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapsgriljerad Quorn-filé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Enkel pastapanna med quorn
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Quorn fullkornslasagne med fetaost och oliver
Tid: 45 min (+ 45 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pernilla
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan