Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 35

Kcal / portion: 132

GBR (GI) / port: 1
Recept: 529 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Palsternacka 4.0 styck 54%
Morot 3.0 styck 22%
Gul lök 1.0 st liten 7%
Purjolök 1.0 styck 12%
Grönsaksbuljong } 5.0 dl 5%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Timjan färsk 0%
Tillbehör:
Mörkt bröd 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala rotfrukterna och skär dem i bitar.
Lägg allt utom purjolöken i en gryta.
Tillsätt torkad timjan och buljong
och låt koka upp. - Koka rotfrukterna i ca 10 min och lägg i purjolöken. Koka tills rotfrukterna är mjuka, i ytterligare ca 10 min.
- Servera i djupa tallrikar och dekorera med en kvist färsk timjan. Grovt bröd eller knäckebröd fungerar bra som tillbehör.
Fler recept inom Gröna rätter
Liknande recept som Rotfruktsgryta
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Rårisrisotto med fänkål och parmesan
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapsgriljerad Quorn-filé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Enkel pastapanna med quorn
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Quorn fullkornslasagne med fetaost och oliver
Tid: 45 min (+ 45 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pernilla
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan