Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Palsternacka

4.0 

styck

Morot

3.0 

styck

Gul lök

1.0 

st liten

Purjolök

1.0 

styck

Grönsaksbuljong }

5.0 

dl

Timjan torkad

1.0 

tsk

Salt och peppar

 

 

Timjan färsk

 

 

 

Tillbehör:

 

Mörkt bröd

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 35

Kcal / portion: 132

GBR (GI) / port: 1

Recept: 529 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 382 gram)

Ingredienser

Visa:

Palsternacka 4.0 styck 54%

Morot 3.0 styck 22%

Gul lök 1.0 st liten 7%

Purjolök 1.0 styck 12%

Grönsaksbuljong } 5.0 dl 5%

Timjan torkad 1.0 tsk 0%

Salt och peppar 0%

Timjan färsk 0%

 

Tillbehör:

Mörkt bröd 0%

Tillagning (30 min )

  1. Skala rotfrukterna och skär dem i bitar.
    Lägg allt utom purjolöken i en gryta.
    Tillsätt torkad timjan och buljong
    och låt koka upp.

  2. Koka rotfrukterna i ca 10 min och lägg i purjolöken. Koka tills rotfrukterna är mjuka, i ytterligare ca 10 min.

  3. Servera i djupa tallrikar och dekorera med en kvist färsk timjan. Grovt bröd eller knäckebröd fungerar bra som tillbehör.

Fler recept inom Gröna rätter

Liknande recept som Rotfruktsgryta