
Quorn fullkornslasagne med fetaost och oliver
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 696

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2784 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Lasagneplattor fullkorn 200.0 gram 25%
Quorn färs } 300.0 gram 11%
Fetaost 200.0 gram 21%
Hårdost lagrad, riven 1.0 dl 6%
Oliver svarta kalamata 100.0 gram 5%
Krossade tomater vitlök/basilika 800.0 gram 6%
Kvarg naturell 4% fett 500.0 gram 17%
Bladspenat fryst 300.0 gram 2%
Morot 2.0 styck 3%
Kockskolan:
Om pastaplattor > Äts ej
Tillagning (45 min + 45 min )
- Tina spenat och låt rinna av. Tina quorn. Sätt ugnen på 200°C.
- Smörj en ugnsform (30x20 för 4 portioner). Skala och riv morötter och ost.
- Blanda quorn med krossade tomater i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda keso, morötter och spenat i en annan bunke. Salta och peppra. Lägg blandningen i botten på formen.
- Varva sedan quornröra med pastaplattor. Toppa med riven ost, fetaost och oliver.
- Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter.
Fler recept inom Lasagne, pastagratäng
Liknande recept som Quorn fullkornslasagne med fetaost och oliver
-
Lasagne Bolognese, klassisk lasagne
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lasagne alla Genovese, lasagne med pesto
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Barilla
-
Lasagna alla Sarda - sardinsk lasagne
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Makaronigratäng, makaronilåda med kyckling
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerad cannelloni med ricotta och spenat
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Timballo di pasta, siciliansk pastatårta
Tid: 2 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Skaldjurslasagne
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halloumilasagne med bönor och oliver
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Cannelonni med Quorn och mascarpone
Svårighet: Medel, Receptgivare: C. Perelli