Köttfyllning till pirog, paj o.d.

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Köttfyllning till pirog, paj o.d.

Lägg till ingredienser

Satser: 1

Nötkött

400.0 

gram

Gul lök el. annan lök

1.0 

styck

Svamp t.ex. kantareller

200.0 

gram

Creme fraiche

2.0 

dl

Chilipepparsås

2.0 

tsk

Salt och peppar

 

 

Matfett till stekning

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om piroger >

 

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 1332

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1332 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 12%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 782 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötkött 400.0 gram 37%

Gul lök el. annan lök 1.0 styck 4%

Svamp t.ex. kantareller 200.0 gram 3%

Creme fraiche 2.0 dl 48%

Chilipepparsås 2.0 tsk 0%

Salt och peppar 0%

Matfett till stekning 2.0 msk 15%

 

Kockskolan:

Om piroger > Äts ej

Så lagas matpajer > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Rensa svamp. Skala och finhacka lök.
  2. Putsa köttet fritt från fett och senor. Finskär köttet i pyttesmå bitar.
  3. Stek svampen torr i panna utan fett på medelhög värme. Tillsätt matfett och lök och stek vidare i några minuter. Lägg åt sidan.
  4. Fräs löken i matfett tills mjuk och glansig.Tillsätt köttet och stek ytterligare i 3-5 minuter.
  5. Tillsätt svampen och  crème fraiche och lått sjuda en stund. Smaka av med chilipepparsås, salt och peppar.
  6. Häll fyllningen på hushållspapper för avrinning. Fyllning i pajer och piroger får inte vara blöt. Låt svalna innan fyllningen används.

Kockens kommentar

Olika slags kött passar som fyllning- lamm, fågel, fläskkött. Eftersom köttet finhackas är det onödigt med finare och dyrare kött. Likaså kan kryddor varieras efter behag. Pajer och piroger passar väl med stark kryddning.

Passar till

Pirog med jäsdeg

Rågpiroger

Piroger med pajdeg

Fler recept inom Fyllningar

Liknande recept som Köttfyllning till pirog, paj o.d.