Broccolisoppa med crême fraiche

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Broccolisoppa med crême fraiche

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Broccoli färsk

3.0 

huvuden

Gul lök

2.0 

styck

Potatis kokt

5.0 

styck

Vatten till soppa

1.2 

liter

Grönsaksfond konc.

3.0 

msk

el. buljongtärning

 

 

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Creme fraiche

2.0 

dl

Ljust matbröd?

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 62

Kcal / portion: 427

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1708 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 4%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 684 gram)

Ingredienser

Visa:

Broccoli färsk 3.0 huvuden 17%

Gul lök 2.0 styck 6%

Potatis kokt 5.0 styck 21%

Vatten till soppa 1.2 liter 0%

Grönsaksfond konc. 3.0 msk 8%

el. buljongtärning 0%

Smör normalsaltat 2.0 msk 11%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Creme fraiche 2.0 dl 38%

Ljust matbröd? %

Tillagning (30 min )

  1. Skala potatis och dela i mindre bitar. Koka potatis i 10 minuter (om inte färdigkokt finns). Skär broccoli i bitar.
  2. Skala och hacka lök. Fräs löken några minuter i panna med matfett, tills mjuk och glansig och utan att bränna.
  3. Mixa ingredienserna med hälften av vattnet i en matberedare eller med mixerstav.
  4. Värm upp i kastrull och tillsätt resterande vatten+fond. Koka upp och sjud på medellåg värme i 5 minuter.
  5. Tag av kastrullen från plattan och blanka av (vispa ner lite smör).
  6. Häll upp i portioner och lägg i en klick crême fraiche. Servera gärna bröd till.

Kockens kommentar

Djupfryst broccoli kan också användas. Ta ett paket 250 gram per 4 portioner. I stället för crême fraiche t.ex. färskost. Andra örtkryddor går bra, t.ex. mynta.

PASSAR TILL

Brödkrutonger

Fler recept inom Kålsoppa

Liknande recept som Broccolisoppa med crême fraiche