Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 124

GBR (GI) / port: 1
Recept: 496 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 11%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Brysselkål färsk 400.0 gram 27%
Creme fraiche 2.0 msk 20%
Stekfläsk som knapersteks} 150.0 gram 53%
Salt 0%
Kockskolan:
Så kokas grönsaker > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Ansa brysselkål, ta bort ytterblad och skär bort rotkanten. Halvera kålen. Skär fläsket i små bitar.
- Hetta upp en stekpanna och stek fläsket knaprigt. Lägg över på hushållspapper.
- Koka upp lättsaltat vatten och lägg i kålen, samt dra av kastrullen från plattan. Låt stå i 5 minuter. Häll sedan bort vattnet.
- Blanda kål med crčme fraiche och bacon.
Kockens kommentar
Passar till det mesta, bäst till kötträtter.
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Stekfläsk som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Passar till
Fler recept inom Kokta grönsaker
Liknande recept som Brysselkål i crčme fraiche
-
Koka grönsaker - grundrecept
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Broccoli med citrusdressing
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Maximillian
-
Broccoli al dente
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Inkokt lök med saffran och stjärnanis
Tid: 40 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ratatouille, blandade grönsaker från Provence
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Caponata, sililiansk sötsur grönsaksröra
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Légumes ā la grecque, kalla grönsaker i kort spad
Tid: 20 min (+ 45 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Så skalas och kokas vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt spenat, stekt spenat
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Haricots verts med vinägerrussin (tillbehör)
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget