Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rotfrukter

400.0 

gram

t.ex.

 

Sötpotatis

 

 

Palsternacka

 

 

Rotselleri

 

 

Kålrot

 

 

Morot

 

 

Matfett till stekning

 

 

Salt

 

 

Persilja till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 48

Kcal / portion: 35

GBR (GI) / port: 4

Recept: 139 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 72 gram)

Ingredienser

Visa:

Rotfrukter 400.0 gram 88%

t.ex. 

Sötpotatis 0%

Palsternacka 0%

Rotselleri 0%

Kålrot 0%

Morot 0%

Matfett till stekning 0%

Salt 0%

Persilja till garnering 0%

 

Kockskolan:

Så pannsteks rotfrukter > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Skala och hyvla rotsakerna i långa tunna skivor med potatisskalare eller osthyvel. Finhacka persilja.
  2. Hetta upp matfett (smör) i stekpanna på medelhög värme och stek (cirka 1 minut) rotsakerna i omgångar. Salta lätt.
  3. Lägg tillbaka alla rotsakerna i pannan och låt det bli varmt.
  4. Lägg upp och garnera med hackad persilja.

Kockens kommentar

Passar till det mesta, men bäst till kötträtter.

Passar till

Antilopfilé

Fler recept inom Stekt, wokad grönt

Liknande recept som Hyvlade rotfrukter