Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 48

Kcal / portion: 35

GBR (GI) / port: 4
Recept: 139 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Rotfrukter 400.0 gram 88%
t.ex.
Sötpotatis 0%
Palsternacka 0%
Rotselleri 0%
Kålrot 0%
Morot 0%
Salt 0%
Kockskolan:
Så pannsteks rotfrukter > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala och hyvla rotsakerna i långa tunna skivor med potatisskalare eller osthyvel. Finhacka persilja.
- Hetta upp matfett (smör) i stekpanna på medelhög värme och stek (cirka 1 minut) rotsakerna i omgångar. Salta lätt.
- Lägg tillbaka alla rotsakerna i pannan och låt det bli varmt.
- Lägg upp och garnera med hackad persilja.
Kockens kommentar
Passar till det mesta, men bäst till kötträtter.
Passar till
Fler recept inom Stekt, wokad grönt
Liknande recept som Hyvlade rotfrukter
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Champignons sautés, såterad/stekt svamp
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampsmix (tillbehör eller lätt måltid)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champignons Bordelaise, bräserad svamp i rödvin
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karamelliserad skivad lök
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad glaserad smålök
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oignons glacés ā brun, fransk bräserad smålök i brun sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ångbåtslök
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparlök (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Scarola Napoletana con alici, sauterad escarolesallat med ansjovis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan