Lägg till ingredienser

Antal bitar: 10

Smör el. margarin

100.0 

gram

Strösocker

2.5 

dl

Ägg

2.0 

styck

Gräddfil

1.0 

dl

Lingonsylt konserverad

0.5 

dl

 

Vetemjöl

3.0 

dl

Kanel mald

2.0 

tsk

Kardemumma mald

1.0 

tsk

Kardemummakärnor

1.0 

tsk

Kryddnejlika mald

1.0 

tsk

Ingefära mald

1.0 

tsk

Bikarbonat, natron

1.0 

tsk

 

Florsocker till garnering

 

 

Kakform (1,5 liter) >

 

 

Ströbröd

 

 

Matfett till ugnsform

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 349

Kcal / portion: 273

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2726 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 14%

Kolhydrater: 51%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 78 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör el. margarin 100.0 gram 27%

Strösocker 2.5 dl 35%

Ägg 2.0 styck 5%

Gräddfil 1.0 dl 5%

Lingonsylt konserverad 0.5 dl 3%

 

Vetemjöl 3.0 dl 23%

Kanel mald 2.0 tsk 0%

Kardemumma mald 1.0 tsk 0%

Kardemummakärnor 1.0 tsk 0%

Kryddnejlika mald 1.0 tsk 0%

Ingefära mald 1.0 tsk 1%

Bikarbonat, natron 1.0 tsk 0%

 

Florsocker till garnering 0%

Kakform (1,5 liter) > Äts ej

Ströbröd 0%

Matfett till ugnsform 0%

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C. Matfettet bör vara rumsvarmt. Smöra och ströbröa en kakform.

  2. Rör ihop matfett med socker i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner gräddfil och lingonsylt.

  3. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat i en bunke. Tillsätt mjölblandningen i den andra bunken och rör ut till jämn smet. Häll smeten i kakformen.

  4. Sätt in nertill i ugnen i 50-60 minuter. Stick ner en trästicka i smeten, dra ut och känn efter att stickan är torr (=klar).

  5. Häll upp lite florsocker och tillsätt några droppar vatten till en trögflytande vätska. Ringla ett fint mönster över kakan med en sked.

Fler recept inom Julbak

Liknande recept som Mjuk pepparkaka