Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 325

Kcal / portion: 84

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2104 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 12%
Kolhydrater: 47%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Smör normalsaltat 0.7 msk 3%
Vatten 2.0 msk 0%
Vetemjöl 1.5 msk 2%
Mandelmassa färdig 250.0 gram 55%
Florsocker 2.0 dl 23%
Apelsin hel 1.0 styck 4%
Garnering:
Mörk choklad 50.0 gram 13%
Strössel 0%
Kockskolan:
Om marsipan > Äts ej
Om marsipankonfektyr > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Koka upp vatten med smör. Vispa ner mjöl och låt sjuda tills degen släpper från botten. Häll över i en bunke och låt kallna.
- Finriv apelsinskal (endast orange ytan). Blanda apelsinskal, smulad/riven mandelmassa och florsocker med smöret. Knåda samman till jämn deg. Om degen är kladdig tillsätts mer florsocker.
- Kavla ut massan till cirka 1/2 cm tjocklek. Stämpla ut hjärtan med pepparkaksform.
- Koka upp vatten i en kastrull och ställ en lagom stor, djup tallrik över. Smält choklad i tallriken.
- Pensla marsipanhjärtan med choklad. Garnera med strössel. Låt stelna, helst i kylskåp.
Kockens kommentar
Fler recept inom Marsipan
Liknande recept som Marsipanhjärtan med apelsinsmak
-
Hemlagad marsipan, marsipanros
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Forma marsipanrosor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Marsipanfrukt
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Choklad och marsipanfigurer
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Marsipanspöket Laban
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Nybergs Konditori
-
Liten marsipangris
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stor marsipangris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snögubbe i marsipan
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Påskmarsipan
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Julmarsipan
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia