Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 238

GBR (GI) / port: 0
Recept: 953 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 8%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rödlök 1.0 styck 7%
Ingefära 2.0 cm 2%
Smör+olja till stekning 1.0 msk 11%
Rött vin 1.0 dl 8%
Balsamvinäger röd } 0.5 dl 7%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Sirap ljus 1.0 msk 7%
Stjärnanis 1.0 styck 0%
Grönkål färsk ansad 40.0 gram 2%
Laxfilé färsk 300.0 gram 57%
Kockskolan:
Så lagas bladkål > Äts ej
Skapat av: Rent a Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala och skiva rödlök.
Skala och finhacka eller finriv ingefära.
Skär lax utan skinn i portionsbitar. - Hetta upp smör+matolja i panna på medelvärme och fräs lök med ingefära cirka 5 minuter tills mjuk och glansig.
- Tillsätt vin, balsamvinäger, sambal oelek, sirap och stjärnanis. Låt småkoka i 15 minuter.
- Strimla grönkål och tillsätt detta i pannan den sista minuten.
- Hetta upp grillpanna utan matfett på högsta värme och halsta laxen i 1-2 minuter på var sida (1 minut = lätt rå innuti).
- Lägg upp laxen och rödlöksröran över.
Fler recept inom Fiskförrätter
Liknande recept som Annes julinspirerade halstrade gladlax (förrätt)
-
Balsamicogravad laxtoast (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Melon- och avokadosalsa med regnbågsrom (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torchon ”Skog, äng och sjö” (förrätt)
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson
-
Klassisk inkokt lax med farmor Almas gurka och dillfraiche (förrätt)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)
Tid: 6 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan