Annes julinspirerade halstrade gladlax (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Annes julinspirerade halstrade gladlax (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödlök

1.0 

styck

Ingefära

2.0 

cm

Smör+olja till stekning

1.0 

msk

 

Rött vin

1.0 

dl

Balsamvinäger röd }

0.5 

dl

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Sirap ljus

1.0 

msk

Stjärnanis

1.0 

styck

Grönkål färsk ansad

40.0 

gram

 

Laxfilé färsk

300.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så lagas bladkål >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 238

GBR (GI) / port: 0

Recept: 953 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 8%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 147 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödlök 1.0 styck 7%

Ingefära 2.0 cm 2%

Smör+olja till stekning 1.0 msk 11%

 

Rött vin 1.0 dl 8%

Balsamvinäger röd } 0.5 dl 7%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

Sirap ljus 1.0 msk 7%

Stjärnanis 1.0 styck 0%

Grönkål färsk ansad 40.0 gram 2%

 

Laxfilé färsk 300.0 gram 57%

 

Kockskolan:

Så lagas bladkål > Äts ej

Skapat av: Rent a Chef

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (25 min )

  1. Skala och skiva rödlök.
    Skala och finhacka eller finriv ingefära.
    Skär lax utan skinn i portionsbitar.
  2. Hetta upp smör+matolja i panna på medelvärme och fräs lök med ingefära cirka 5 minuter tills mjuk och glansig.
  3. Tillsätt vin, balsamvinäger, sambal oelek, sirap och stjärnanis. Låt småkoka i 15 minuter.
  4. Strimla grönkål och tillsätt detta i pannan den sista minuten.
  5. Hetta upp grillpanna utan matfett på högsta värme och halsta laxen i 1-2 minuter på var sida (1 minut = lätt rå innuti).
  6. Lägg upp laxen och rödlöksröran över.

Fler recept inom Fiskförrätter

Liknande recept som Annes julinspirerade halstrade gladlax (förrätt)