Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 88

Kcal / portion: 147

GBR (GI) / port: 2
Recept: 588 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 6%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rödkål ansad 400.0 gram 21%
Koriander färsk 0.5 kruka 0%
Dadlar 4.0 styck 15%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 8%
Olivolja 3.0 msk 57%
Salt 0%
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Finstrimla rödkål. Riv av korianderblad. Halvera dadlar, ta bort kärnan.
- Blanda alla ingredienserna. Tillsätt pressad citron.
Kockens kommentar
Passar till kötträtter.
Something completly different:
Byt ut dadlarna mot ett antal hackade inlagda sillbitar så får du en annorlunda sillsallad.
Fler recept inom Vegetariskt på julbordet
Liknande recept som Rödkålssallad med koriander och dadlar
-
Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsin
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Julens vegetariska glöggade wok
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Vegetarisk julskinka
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Janssons vegetariska frestelse
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Jullåda med finsk mersmak
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Små kroppkakor med kvibilleost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kikärts”kött”bullar
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inkokt lök med saffran och stjärnanis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Broccolifrittata med prästost och rödlök
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan